BBL Opleidingen

Wat is een BBL Opleiding?

Zou jij graag werken en leren willen combineren? Dan is een BBL opleiding iets voor jou. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. BBL wordt ook wel werkend leren genoemd. Je gaat daarbij meestal één dag in de week naar school. Daarnaast werk je 4 dagen in de week bij een bedrijf. Doordat je werken en leren combineert kun je de theorie die je op school krijgt gelijk toepassen in de praktijk. De meeste mensen die kiezen voor het volgen van een BBL opleiding willen zo snel mogelijk aan het werk en kiezen daarom voor deze manier van leren. Het voordeel hiervan is, is dat je al veel eerder begint met sparen en hierdoor in die 4 jaar tijd, die je anders op school had gezeten, al een mooi bedrag hebt kunnen sparen.

Niveaus

Het niveau per BBL opleiding verschilt van niveau 1 (Assisistent) tot niveau 4 (specialist). Als je van het VMBO komt, start je meestal bij niveau 2 en kun je doorgroeien tot niveau 4. Over het algemeen duurt ieder niveau 1 jaar. Wil je liever rustiger aan studeren, dan is dat in veel gevallen mogelijk.

Van Der Valk als Leerbedrijf

Het bedrijf waar jij werkt tijdens het volgen van de BBL opleiding wordt een leerbedrijf genoemd. De van der Valk vestigingen zijn allemaal een erkend leerbedrijf. Zij voldoen aan alle kwaliteitscriteria en eisen van de S-BB. Zo is er veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Van der Valk heeft ook eigen interne BBL opleidingen. Je volgt dan de theorielessen in een van der Valk vestiging. Van der Valk werkt samen met NCVB Bedrijfsopleidingen en biedt de volgende interne BBL opleidingen.

Leidinggevende Bediening (Niveau 4)
Leidinggevende Keuken (Niveau 4)
ZW Gastheer/-vrouw (Niveau 3)
ZW Kok (Niveau 3)
Kok (Niveau 2)
Gastheer/ Gastvrouw (Niveau 2)

Heb je interesse in een interne BBL opleiding bij van der Valk neem dan contact op:
info@vandervalkopleidingen.nl