BBL Opleidingen

Wat is een BBL Opleiding?

Zou jij graag werken en leren willen combineren? Dan is een BBL opleiding iets voor jou. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. BBL wordt ook wel werkend leren genoemd. Je gaat daarbij meestal één dag in de week naar school. Daarnaast werk je 4 dagen in de week bij een bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om in de avonduren naar school te gaan.

Doordat je werken en leren combineert kun je de theorie die je op school krijgt gelijk toepassen in de praktijk. De meeste mensen die kiezen voor het volgen van een BBL opleiding willen zo snel mogelijk aan het werk en kiezen daarom voor deze manier van leren. Het voordeel hiervan is, is dat je al veel eerder begint met sparen en hierdoor in die 4 jaar tijd, die je anders op school had gezeten, al een mooi bedrag hebt kunnen sparen.

Van Der Valk als Leerbedrijf

Het bedrijf waar jij werkt naast het volgen van de BBL opleiding wordt een leerbedrijf genoemd. Van Der Valk is een erkend leerbedrijf. Wij voldoen aan alle kwaliteitscriteria en eisen van de brancheorganisatie. Zo is er veel persoonlijke aandacht en begeleiding.  

Niveaus

Het niveau per BBL opleiding verschilt van niveau 1 (Assisistent) tot niveau 4 (specialist). Als je van het VMBO komt, start je meestal bij niveau 2 en kun je doorgroeien tot niveau 4. Over het algemeen duurt ieder niveau 1 jaar. Wil je liever rustiger aan studeren, dan is dat in veel gevallen mogelijk.