Hotelmanagement on the Job

Jij kiest voor de opleiding Manager / Ondernemer Horeca omdat je wilt leidinggeven in een (middel) groot hotel of restaurant en gastvrijheid je in het bloed zit. Jij bent iemand die liever leert in de praktijk dan op school, dan is de opleiding Hotelmanagement on the job wat voor jou!

Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van een viersterren hotel. Het Van der Valk hotel in Sassenheim/Leiden. Training on the job noemen we dat!

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je doorgroeien als teamleider of (afdelings)manager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van het hotel in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakanties worden in overleg met de school en het hotel individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Tijdens de opleiding loop je behalve stage in het Van der Valk hotel ook in het buitenland stage. Kijk op  Van der Valk hotel/Sassenheim voor een sfeerimpressie.

In deze managementopleiding leer je stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag bij de verschillende afdelingen; zoals het restaurant, de keuken en de receptie. Hier wordt je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer. Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt.
De overige afdelingen; personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat.

Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.